دسته‌بندی نشده

انجام تست تعادلی و سرگیجه نوسط بهترین دکتر سرگیجه

سرگیجه-آوای شریعتی 001

فهرست مطالب

 

سرگیجه چیست؟

سرگیجه عارضه ای است که طی آن فرد احساس می­کند که اشیا و یا در اصطلاح عام، اتاق و مکانی که در آن قرار دارد به دورش می­چرند. سرگیجه می­تواند بیانگر بیماری خاص و یا ضعفی در بدن باشد. (سرگیجه و تار شدن و سیاهی رفتن چشم ها را باید جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد چرا که می­تواند خطر ساز شود.)

سرگیجه با نشانه های دیگری نیز همراه است که هر کدام بیانگر یک نوع خاصی از این عارضه هستند و به طور کلی و اصلی عبارتند از:

  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احساس چرخش
  • سیاهی رفتن چشم ها
  • از دست دادن تعادل و عدم حفظ تعادل
  • حرکات غیرمعمول یا تکراری چشم ( مشکل در چشم و نگاه کردن )
  • عدم توانی در تمرکز یا سخت تمرکز کردن

 

سرگیجه-آوای شریعتی 002

 

بهترین مکان برای انجام تست های سرگیجه:

مکانی که برای انجام تست های سرگیجه یا تعادل انتخاب می­کنید باید مناسب باشند. معیار مناسب بودن یک مکان برای انجام تست ها، وجود دستگاه های پیشرفته، ارائه خدمات مناسب، هزینه مناسب برای تمام اقشار جامعه، پرسنل مهربان و خوش اخلاق و صحت و اعتبار نتایج بدست آمده از تست ها، مولفه های مهم انتخاب یک مکان مناسب برای انجام تست ها است. ما در کلینیک آوای شریعتی ( کلینیک سرگیجه ) با ارائه انواع خدمات مناسب و بهداشتی و دارای مناسب ترین و پیشرفته ترین دستگاه های روز دنیا برای انجام تست های سرگیجه در تشخیص و درمان سرگیجه ، آماده پذیرش شما عزیزان هستیم.

 

تماس با ما

 

سرگیجه و انواع آن:

اما سرگیجه دو نوع کلی دارد که به صورت خلاصه به این شرح هستند:

 

سرگیجه محیطی

سرگیجه مرکزی

انواع:

پاروکسیسمال (BPPV)

لابیرنتیتیت

نورونیت وستیبولار

مریضی منیر

این نوع سرگیجه بیشتر بر اثر بیماری های عفونی ایجاد می­شود.

تعدادی از داروها برای درمان سرگیجه محیطی استفاده می شوند، عبارتند از:

آنتی بیوتیک ها: (برای درمان عفونت ها)

آنتی هیستامین ها: به عنوان مثال؛ مكلزین (Antivert)

prochlorperazine: برای تسکین حالت تهوع

بنزودیازپین ها: داروهای اضطرابی که همچنین می توانند علائم جسمی سرگیجه را تسکین دهند

 

این نوع نشانگر مشکلات موجود در مغز، ساقه مغز و مخچه است.

 در این نوع سرگیجه علائمی که کمی بالاتر از آنها نام بردیم شدید تر هستند و تناوب دارند یعنی برای یک مدت کوتاه قطع می­شوند و بعد با قدرتی بیشتر ادامه پیدا می­­کنند و یا کلا قطع نمی­شوند در این نوع سرگیجه، ممکن است علت موجود، بیماری خاصی باشد؛ نظیر:

سکته مغزی

تومور در مخچه

میگرن

مولتیپل اسکلروزیس

 

 

اگر کمی مفصل تر بخواهیم درباره این دو نوع سرگیجه صحبت کنیم باید برایتان بگویم که:

    • سرگیجه نوع اول که محیطی است، برای اغلب افراد ممکن است پیش بیاید. مانند سرگیجه ناشی از استرس. نوع خوش خیمی است. از شایع ترین نوع است که در ساده ترین صورت می­تواند بر اثر افت قند خون، اضطراب و از نوع قبیل اتفاقات به وجود بیاید. با مدیریت شرایط امکان درمان این نوع وجود دارد. سرگیجه ای که بدون هشدار شروع می شود و زود متوقف می شود، به احتمال زیاد از نوع محیطی است.

 

  • در نوع دوم این عارضه که مرکزی است، موضوع کمی پیچیده تر است این نوع فقط با تشخیص علت اصلی قابل کنترل است. چرا که این نوع کمی خطرناک تر است و باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید و نشانگر وجود بیماری هایی است که در جدول آنها را نام بردیم. مانند سرگیجه ناشی از میگرن
  • نکته بسیار بسیار مهم در سرگیجه همانطور که در میان سخن هایمان به آن اشاره کردیم زمان است. یعنی زمان و تعداد مراتبی که دچار این عارضه می­شوید خیلی مهم است. فردی که مشکلش تناوب دار است باید حتما به متخصص مراجعه کند.


برای بررسی سرگیجه و توانبخشی آن و اختلالات تعادلی ناشی از سیستم وستیبولار آزمون های متعددی وجود دارد.”
که از میان آنها می توان به آزمون های ویدئونیستاگموگرافی (VNG) و الکتروکوگلئوگرافی (ECOCHG)
پتانسیل های عضلانی برانگیخته وستیبولار (VEMP)، آزمون های بررسی gait و آزمون های بالینی بررسی وضعیت مخچه اشاره کرد.

 

سرگیجه-آوای شریعتی 003

 

درباره كلينيک آوای شریعتی

کلینیک ارزیابی شنوایی و سمعک آوای شریعتی ، در زمينه های بالينی شنوايی، تجویز و تنظیم سمعک ، مشاوره سمعک ( سمعک زیمنس )، ارزيابي سرگيجه ، انواع تستهای سرگيجه، درمان منير ، تستهاي تعادل ، وزوز گوش و كليه تستهاي مربوط به سرگيجه و توانبخشي آن و غیره طبق استانداردهای بين المللی فعالیت می نماید.

 

روند تشخیص و درمان سرگیجه:

در سرگیجه محیطی طبیعتا اگر سرگیجه تان با تداوم همراه نباشد، پزشک داروی خاصی را تجویز نمی­کند و  می­تواند با تجویز چند قرص ابتدایی که نیاز اصلی بدن است موضوع را حل کند. مثل تجویز ویتامین یا آهن و یا دارو هایی که در جدول بالا از آنها نام بردیم و یا راه دیگری که پزشک دارد تجویز حرکات ورزشی است مانند حرکات یوگا و یا ورزش های هوازی است.

برای تشخیص علت سرگیجه مرکزی و یا نمونه هایی از سرگیجه محیطی که به صورت تخصصی به آن خواهیم پرداخت؛ استفاده از نمونه های آزمایشی و تست ها از راحت ترین و سریع ترین راه هاست ولی در حالت کلی 4 روش تشخیص برای نوع و علت سرگیجه وجود دارد:

آزمایشات معمول خون:

آزمایشات مربوط به قند خون و عملکرد تیروئید به شناسایی موارد سرگیجه کمک می کند. به عنوان مثال کم خونی و قند خون پایین باعث مشکل می شود. این باید از سرگیجه متمایز شود.

تست های عملی:

  • تست سر رانش: این تست برای چشمان شماست تا دکتر بتواند تشخیص دهد که آیا حرکت چشمان شما در جهت دنبال کردن اشیاء درست است یا نه!
  • تست Romberg:پاهایتان را کنار هم قرار می­دهید. ابتدا چشمانتان باز است سپس آنها را می­بندید و سعی می­کنید تعادلتان را حفظ کنید.
  • تست Fukuda-Unterberger: از شما خواسته می شود بدون اینکه به طرفین خود نگاه کنید، به جهت جلو و عقب به صورت یک خط صاف حرکت کنید.
  • آزمایشDisk_ Halparke : روی میز دراز می­کشید و کمی سرتان را پایین تر از راستای بدنتان قرار می­دهید تا دکتر چشمانتان را بررسی کند و علت سرگیجه را بیابد.

تست های تصویر برداری:

CT scan   و   MRI: مطالعات عصبی در بیمارانی که مشکوک به تومورهای مغزی، سکته مغزی و غیره هستند، مفید هستند. به طور کلی، تصویربرداری با MRI مناسب تر از توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) است زیرا جزئیات بیشتری از ساختارهای مغز را نشان می دهد

تست های شنوایی سنجی:

آزمایشات شنوایی سنجی برای تشخیص نوع سرگیجه انجام می شود. دستگاه شنوایی سنج، صداهایی با حجم و پیچیدگی متفاوت تولید می کند. بیمار با شنیدن آنها از طریق هدفون و سیگنال دکمه را می­فشارد و بعد از کسب نمره لازم، میزان شنوایی او بررسی می­شود.

علاوه بر تست هایی که گفته شد، چند نوع مهم دیگر از انواع تست های تشخیص سرگیجه وجود که مواردی تخصصی تر و علمی تر هستند. در اصل تست هایی که پیشتر راجب آنها صحبت کردیم اکثرا در درمانگاه ها، بیمارستان ها و کلینیک ها وجود دارند ولی تست هایی که در ادامه می­خواهیم درباره شان صحبت کنیم تخصصی تر و دقیق تر هستند و مراجع و کلینیک های پیشرفته، توانایی اخذ این آزمون ها را دارند.

 

 

test VNG در کلینیک آوای شریعتی

 

 

 

آزمون های تست تعادلی و سرگیجه ( VNG) عبارتند از :

ویدئونیستاگموگرافی یا VNG

این آزمون به بررسی نیستاگموس های سر و بدن می­پردازد و سعی در تشخیص علت اصلی و منشاء سرگیجه دارد. این آزمون به همراه معاینات نورولوژیک و اتولوژیک می­تواند اختلال موجود را تشخیص دهد. همچنین این آزمون به علت دارا بودن مجموعه های Dix-Hallpike می­تواند یکراه مناسب برای درمان سرگیجه های محیطی و مرکزی باشد.

 

این آزمون خود به 3 نوع جداگانه تقسیم می­شود که بدین شرح هستند:

 

نوع 1:

 آزمون های بررسی کننده سیستم اکولوموتور

نوع 2:

آزمون های  PositioningوPositional

نوع 3:

آزمون کالریک

چند نوع آزمون را دربرمی­گیرد که عبارتند از: Saccada, Tracking, Gaza, Optokinetik

این آزمون ها بررسی کننده عوارض موجود در مغز و مخچه هستند و بیماری های موجود در این نقاط را تشخیص میدهند و نیز نشان دهنده مشکلات نورولوژیکی و یا اختلال در مسیر ارتباطی بین سیستم های مراکز اعصاب و وستیبولار است.

این آزمون با بررسی چشم و نحوه دنبال کردن اشیا توسط چشم، بیماری های موجود را تشخیص میدهد.

بیماری هایی نظیر: وجود ضایعه در مخچه یا مسیر های وابران، ضایعه در قسمت زیرین مدولا و دژنراسیون یا نقاط کرانیوسرویکال، تومور یا کیست مخچه، عفونت های موجود در مخچه مثل: سیفلیسMS ، آتاکسی تلانژکتازی، آنفارکتوس ساقه مغز، تروما، پارکینسون، آلزایمر و… با این آزمون ها قابل شناسایی است.

سر و بدن دارای مقداری نیستاگموس هستند که در هنگام حرکت سر یا بدن، آنها نیز حرکت می­کنند. این آزمون ها برای بررسی این نیستاگموس ها طراحی شده اند.

 

مهمترین اختلالی که می­توان با استفاده از این آزمون ها بررسی کرد، سرگیجه خوش خیم یا همان BPPV است که از انواع سرگیجه محیطی است ( پیش تر راجب آن صحبت کردیم )

 

این نوع سرگیجه از طریق آزمون دیگری نیز قابل بررسی است که همان Dix-Hallpike است ( در رابطه با این تست نیز پیش تر سخن گفته ایم )

هدف این آزمون در واقع بررسی گوش در هنگام مواجه شدن با سرما یا گرما است ( تغییرات آب و هوایی )

یعنی بررسی گوش برای شناخت اینکه آیا سیستم دوطرفه گوش ( یعنی وستیبولار ) دارای مشکل است یا سیستم یک طرفه گوش.

 

آزمون های ABR:

نوعی آزمون بر پایه پاسخ های برانگیخته شنوایی است. آستانه شنوایی را بررسی می­کند. همنین مشکلات و عارضه هایی را نیز تشخیص می­دهد که عبارتند از: فشار عروق عصب هشت مغزی، ضایعات فضاگیر، تشخیص طیف اختلال نوروپاتی شنوایی. این آزمون برای همه گروه های سنی قابل اجرا است. (به خصوص برای کودکان و کسانی که آزمون گیری از آنها سخت است)

آزمون VEMP:

این آزمون برای بررسی نقایص گوش داخلی به خصوص وستیبولار گوش داخلی است. برای انجام این تست از محرک های صوتی با شدت بالا استفاده می­شود. برای بررسی عملکرد درست ساکول و عصب وستیبولار زیرین است. نتایج این آزمون اغلب نشان دهنده عارضه هایی همچون: فیستول پری لنف، خوردگی مجرای نیم دایره فوقانی و برخی ناهنجاری های مرکزی است

آزمون EcochG:

این آزمون در واقع عملکرد کوکلنا و عصب شنوایی را بررسی می­کند. منشاء امواجی که در این آزمون ثبت می­شود همه از سلول های مویی و عصب شنوایی هستند و اختلالی اگر در صدا و امواجی که می­رسد باشد، ناشی از وجود مشکل در این نواحی است. با استفاده از این آزمون می­توان بیماری هایی نظیر منییر و نوروپاتی شنوایی را تشخیص داد.

 بیماری منییر یا Endolymphatic hydrops از جمله بیماریهای گوش داخلی است و جزء بیماری های ایدئوپاتیک است. از علل ایجاد منیر می­توان به: تنگی مجرای شنوایی داخلی، اختلالات عروقی، تروما، آلرژی غذایی، عفونت های ویروسی و همچنین منشآ های ژنتیکی اشاره کرد.

ما در مرکز آوای شریعتی، تخصصی ترین، دقیق ترین و علمی ترین آزمون ها را مطابق با شرایط و ویژگی شما از شما می­گیریم و بهترین گزینه را به شما معرفی می­کنیم.

 

تست تعادل و انواع آن:

 

سرگیجه-آوای شریعتی 005

 

آزمون تعادل، گروهی از آزمایشات هستند که اختلالات تعادل را بررسی می کند. اختلال تعادل شرایطی است که باعث می شود شما روی پاهای خود احساس ناپایداری  و تزلزل پیدا کرده و دچار سرگیجه شوید. اختلالات تعادل می توانند خفیف یا آنقدر شدید باشند که ممکن است در راه رفتن، بالا رفتن از پله ها یا انجام سایر فعالیت های عادی خودشان را نشان دهند.

اگر علائم زیر را دارید، بهتر است از تست تعادل غافل نشوید.

  1. سرگیجه
  2. احساس حرکت یا چرخش می­کنید، حتی هنگام ایستادن (به نوعی همان سرگیجه)
  3. از دست دادن تعادل هنگام راه رفتن
  4. زنگ در گوش (وزوز گوش)
  5. تاری دید یا دید مضاعف
  6. گیجی

 

در کنار تست های تشخیص سرگیجه انواعی از تست ها هستند که معروف به تست های تعادل اند و تعدادی از آنها عبارتند از:

  • تعادل بدن: یعنی توانایی کنترل بدن. اعضای بدن ما بدون اراده ما حرکت نکنند. در تست های مربوط به تعادل بدن، قدرت فرد در نگهداری دست، پا ، ایستادن بر لبه چیزی ( مثل لبه جوی ) و … بررسی می­شود.
  • تعادل مخچه: مخچه مهم ترین قسمت در کنترل بدن است. یعنی مسئولیت اصلی مخچه کنترل و حفظ و نگهداری تعادل ماست. افرادی که از سرگیجه یا مشکلات ناشی از آن رنج می­برند، ممکن است در این ناحیه دچار مشکل شده باشند. در تست های مربوط به تعادل مخچه، سلامت آن بررسی می­شود.
  • تعادل گوش: یعنی هماهنگی اعضاء دهلیزی (گوش داخلی) ، بینایی (چشم) و اعصاب حسی در بدن است. در تست های مربوط به تعادل گوش، ارتباط میان این اعضا بررسی می­شود.

 

هزینه تست های تشخیص سرگیجه و تعادل:

هزینه این تست هایی که درباره شان صحبت کردیم خیلی زیاد نیست ولی بهتر است از طریق مشورت با یک کارشناس حرفه ای به صورت دقیق نوع تستی را که می­خواهید بدهید را انتخاب کنید که هزینه پرداختی تان هم زیاد نشود. یعنی لازم نیست که همه این تست ها را انجام دهید. البته این نکته به نظر پزشک معالجتان بستگی دارد ولی در کل هزینه خیلی زیادی را برای تشخیص علت و نوع مشکلتان پرداخت نخواهید کرد. در ضمن مرکزی که انتخاب می­کنید تا این تست ها را انجام دهید بسیار مهم است و می­تواند حجم هنگفتی از مخارجتان را کم کند و نیز به علاوه خدمات با کیفیتی را به شما ارائه دهد. کلینیک آوای شریعتی در عوض ارائه خدمات و انجام  معتبرترین تست های تشخیص سرگیجه، به صرفه ترین هزینه را برای شما به ارمغان می ­آورد.

 

 

 

 

 

3 دیدگاه در “انجام تست تعادلی و سرگیجه نوسط بهترین دکتر سرگیجه

  1. ثنا گفت:

    ميخوام بدونم جايي هست كه تست بالأنس رو با انجام بدن؟
    تستي كه با اب هاي دماهاي مختلف انجام ميشه براي گوش

    1. دکتر رسولی فرد،متخصص شنوایی و تعادل گفت:

      سلام بله در كلينيك سرگيجه آوای شريعتی
      كليه تستهاي بالانس و تعادل انجام ميشه.
      تستي كه با اب يا هوا با دماهاي مختلف انجام ميشود كالريك نام دارد.

      1. Matin51 گفت:

        سلام و درود خدمت شما و عرض خسته نباشید، توضیحات ذیل، شرح مختصری از بیماری بنده بوده که ممنونم میشوم بنده رو کمی راهنمایی بفرمایین
        مشکل بنده چند سالیه که اذیتم کرده، البته سالی یک یا دو دفعه و هربار حدود تقریبا دو سه ماهی در گیرم میکنه به شکل گیجی و منگی و عدم تعادل و تمرکز و همچنین مشکل بینایی و گاها سرگیجه هست و البته بیماری سینوزیت مزمن هم دارم که اکثر اوقات در حین عود بیماری سینوزیت این مشکلات به وجود میاد که این مشکل شنوایی و احساس پری از یک گوشو مبهم بودن بیشتر صداها رو دارم و نیز درک ضعیف از تمامی چیزها دارم در همین دوره…
        ممنون میشم از شما کارشناس محترم کمکم کنین?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *