چرا افراد سمعک مخفی را ترجیح میدهند؟
تجربه شده که بسیاری از ناشنوایان یا کمشنوایان علاقهمند به استفاده از سمعک نامرئی هستند یا دست کم انواع کوچک و ظریفی را ترجیح میدهند که کمتر نمایان باشد. اصلیترین علت این است که به دلیل فرهنگهای غلط یا عدم آموزش اجتماعی کافی، برخی از مردم در جامعه با مشاهدهی فردی که سمعک دارد، واکنشهای خاصی نشان میدهند.
این واکنشها مظاهر گوناگونی دارد؛ بههرترتیب در اکثر مواقع برای کاربران سمعک ناخوشایند است. در بیشتر موارد این موضوع سبب کاهش اعتماد بهنفس آنان میشود. گاه مسئله تا جایی پیش میرود که کاربران سمعک ترجیح میدهند سمعک خود را کنار بگذارند.
سمعک مخفی به عنوان راهحلی عالی برای افرادی شناخته میشود که هم دوست دارند زندگی اجتماعی و شغلی خود را ادامه دهند و هم ظاهر آنان تفاوتی با دیگران نداشته باشد.
ویژگیهای سمعک مخفی
هدف از طراحی و ساخت سمعک های مخفی همین بوده که هیچ زایدهای از آن در خارج از گوش قابل رؤیت نباشد. این سمعکها برخلاف آنچه در انواع دیگر سمعک (مثلا سمعک پشت گوشی) میبینیم، کاملا درون مجرای گوش پنهان میشوند. سمعکهای مخفی بعضی کاملا غیر قابل دیدن و بعضی تنها در صورتی قابل مشاهده هستند که مخاطب پیشفرضی داشته باشد و دقت زیادی کند تا متوجه وجود آن شود.
سمعک مخفی در انواع گوناگون تولید میشود. ویژگیهای این انواع، امکانات و بالطبع قیمت آنها نیز متفاوت است. بههمیندلیل کاربران میتوانند با توجه به امکانات مورد نیاز و نیز بودجهای که برای سمعک در نظر دارند، نوع مناسبی را انتخاب کنند.
انواع سمعک مخفی
سمعکها چنانکه گفتیم، تنوع خوبی دارند. البته دستهبندیهایی برای انواع سمعک مخفی وجود دارد که آنها را معرفی میکنیم:
IIC
این نوع سمعک نامرئی از نوع داخل مجرا است. محل قرارگیری آن، عمق مجرای گوش است و از این نظر کاملا نامرئی است. به این ترتیب از نظر ظاهری هرگز معلوم نمیشود که فرد از سمعک استفاده میکند.
CIC
این نوع از سمعک مخفی نیز در داخل مجرا قرار میگیرد و از داخل گوش تا قسمت میانهی مجرا محل قرارگیری آن است. به این ترتیب، حدود یک سوم از سمعک قابل مشاهده است. البته ابعاد این سمعک کوچک است و دیدن آن نیاز به دقت زیادی دارد. از دیگر مزایای این سمعک، قیمت مناسب آن است.
ITC
محل قرارگیری این سمعک نیز از داخل گوش تا میانهی مجرا است. تفاوت آن با CIC این است که نیمی از آن قابل مشاهده است. میکروفون این سمعک مخفی به فضای بیرون نزدیک است.
ITE
این نوع سمعک داخل گوش قرار میگیرد و با قالبگیری اختصاصی فضای داخلی گوش را میپوشاند. البته این سمعک قابل رؤیت است اما داخل گوشی است و نسبت به سایر انواع خارج گوشی کمتر به چشم میآید.
مزایای سمعک مخفی و داخل گوشی
در این بخش از اصلیترین مزایای سمعک نامرئی و داخل گوشی صحبت میکنیم. اگر گمان میکنید به این ویژگیها و مزایا نیاز دارید، انتخاب این نوع از سمعک به شما پیشنهاد میشود. باهم مزایا را بررسی کنیم:
- پنهان شدن سمعک در داخل گوش: عدم جلب توجه نخستین انگیزهی طراحی و تولید این سمعکها بوده است. اساسا با فرهنگ موجود، ترجیح بسیاری از افراد کاربر سمعک این است که سایرین متوجه ناشنوایی یا کمشنوایی آنان نشوند. البته که با فرهنگسازی و آموزشهای مناسب اجتماعی میتوان به جایی رسید که کاربران عزیز دستکم با این انگیزه به سمت انتخاب سمعک مخفی نروند.
- قراردادن و برداشتن آسان: سمعکهای مخفی یک دستگیرهی ظریف دارند که بههنگام برداشتن سمعک، میتوانید آن را بگیرید و بیرون بکشید. با قرار دادن سمعک در داخل گوش بهاین دلیل که طراحی سمعک، داخل گوشی است، با تکان و لرزش بیرون نمیافتد و در جای خود ثابت میماند.
- امکان استفاده از تلفن و هدفون: بسیاری از سمعکها با بلوتوث و دیگر سامانههای بیسیم قابلیت اتصال به دستگاههای دیجیتال را دارند. به سمعک مخفی باید این مزیت را نیز افزود که حتی اگر چنین قابلیت اتصالی نداشته باشد، فرد میتواند با وجود آن، از تلفن، هدفون و مانند آن استفاده کند. علت آن است که این سمعکها بخش خارج گوشی ندارند که برای استفاده از این دستگاهها مانع و مشکل ایجاد کند.
- امکان استفاده هنگام ورزش و سایر فعالیتهای بدنی: سمعک مخفی به دلیل قرارگرفتن در مجرای گوش، هنگام فعالیتها و تکانهای زیاد قابل استفاده است و نگرانی بابت افتادن آن وجود ندارد.
- کیفیت خوب شنوایی: سمعک مخفی صدایی شفاف در نزدیکی پردهی گوش ایجاد میکند. همچنین صداها را خیلی خوب جهتیابی میکند. صداهایی که با سمعک مخفی میشنوید، نسبت به سایر مدلهای سمعک، طبیعیتر است زیرا این سمعک با ساختار گوش شما بیشترین همخوانی را دارد.
سمعک مخفی به چه افرادی پیشنهاد میشود؟
ممکن است دلایل خاص خود را برای استفاده از سمعک نامرئی داشته باشید. بههرحال اگر در این شرایط هستید، سمعک مخفی حتما به شما پیشنهاد میشود:
- تمایل به پنهان بودن سمعک دارید.
- علاقهمند به شنیدن صداهای طبیعی هستید.
- کارایی سمعک برای شما مهم است. در توضیح این مورد باید گفت در سمعک مخفی، میکروفون نزدیک پردهی گوش است. بنابراین برای رسانیدن صدا به پرده گوش شما نیاز به صرف توان بالایی نیست.
آیا سمعک مخفی برای همه افراد مناسب است؟
باید پیش از تهیه این نوع سمعک به برخی نکات توجه کرد. در شرایط و مواردی که ذکر میکنیم، استفاده از سمعک مخفی پیشنهاد نمیشود:
- توان بالای سمعک مورد نیاز است: سمعک مخفی رسیور و آمپلیفایر کوچکی دارد. بنابراین امکان تقویت بسیار زیاد صدا را ندارند.
- گوش شما مستعد جرم است: اگر گوش شما زیاد جرم تولید میکند، بهتر است از انواع داخل گوشی استفاده نکنید.
- در محیطهای بسیار شلوغ کار و فعالیت دارید: سمعک مخفی به دلیل کوچک بودن اندازه، فاقد میکروفون دایرکشنال (میکروفونی که صداها را در محیطهای شلوغ جهتیابی و تفکیک میکند) است.
- تعویض مکرر باتری برای شما دشوار است: اندازه کوچک باتری در مقدار توان آن اثر مستقیم دارد. باتری سمعک مخفی معمولا زودتر از سایر سمعکها خالی میشود و نیاز به تعویض دارد.
با ویژگیها، مزایا و معایب سمعک مخفی آشنا شدید. شما میتوانید برای تهیه بهترین نوع سمعک برای خود یا عزیزانتان با آوای شریعتی در ارتباط باشید. فراموش نکنید هر سمعک دارای ویژگیهای خاص خود است که ممکن است برای برخی افراد و شرایط کاملا مفید باشد و برای برخی دیگر کارایی چندانی نداشته باشد. انتخاب خود را با مشورت کارشناسان انجام دهید.
انواع سمعک مخفی
چرا صدا با سمعک مخفی طبیعیتر به گوش میرسد؟
زیرا با ساختار گوش بیشترین همخوانی را دارد. سمعکهای پشت گوشی، برخی داخلگوشیها و ابتدای مجراییها بههرحال صدا را دستخوش تغییراتی میکنند.
آیا سمعک نامرئی (IIC) برای همه مناسب است؟
این سمعک برای برخی از جمله کسانی که گوششان جرمساز است، قبلا سابقه پارگی پرده یا عفونت گوش داشتهاند، همچنین برخی سالمندان و اطفال مناسب نیست.
چرا سمعک نامرئی برای اطفال توصیه نمیشود؟
برای ساخت سمعک مخفی و نامرئی از گوش قالبگیری میشود. کودکان مدام در حال رشد هستند و سمعک قبلی مناسب قالب فعلی گوششان نخواهد بود. تعویض مداوم سمعک هزینه بر است.
آیا شکل مجرای گوش در انتخاب سمعک مخفی مؤثر است؟
بله. برای افرادی که مجرای گوش باریکی دارند، معمولا سمعک مخفی گزینهی مناسبی نیست.