سمعک ها

انتخاب سمعک

اولین تصمیمی که متخصص بالینی در هنگام انتخاب سمعک باید لحاظ کند این است که کدام یک از سمعک های CIC , ITE , ITC  برای گوش بیمار مفیداند. هرکدام از این سمعک های ویژگی هایی دارند که باید مورد بررسی قرار گیرند.

سمعک های CIC یا داخل گوشی

بنا به گزارشات گذاشتن و برداشتن این سمعک ها آسان است چون این سمعک ها به صورت بسته های منفرد ارائه میشوند و با دسته ی عینک افراد هم مشکلی ایجاد نمیکنند. اگر چه داخل گوش قرار دادن سمعک های پشت گوشی به خاطر قالب آنها راحت تر است ولی به هر حال برای خیلی از بیماران این دسته از سمعک ها به خاطر حالت نامرئی که دارند استفاده میشود.

در مورد سهولت کار با کنترل های موجود در سمعک باید گفت برای کاربر سمعک کار کردن با کنترل موجود بر سمعک  در حالی که داخل گوشش باشد خیلی دشوار است. یعنی ما خیلی کنترل خاصی روی سمعک یا میزان صدای آن نداریم به ویژه وقتی در عمق گوش بیمار قرار داده شده باشد اما امروزه کنترل هایی بر روی این سمعک ها وجود دارد مانند برنامه هایی بر روی گوشی موبایل کاربر سمعک که میتواند با استفاده از این برنامه سمعک خود را تنظیم کند.

این سمعک ها بسیار کمتر از سایر سمعک ها قابل دیدن هستن وچون در عمق مجرای گوش قرار میگیرند. ما به این سمعک ها, سمعک های نامرئی میگوییم. اما امروزه گونه ی جدیدی از سمعک ها در بازار مشاهده میشوند تحت عوان سمعک های

(ric (reciver in the canal  که این سمعک ها, پشت گوشیِ نا مرئی اند یعن  سمعکی شبیه دانه لوبیا پشت گوشه بیمار قرار داده میشه و با یک تیوپ نازک صدا داخل گوش میره و برای بیمارانی که مو های پر پشت دارند این سمعک  کاملا در رلابه لای موها آنها  پنهان میشود

فواید این سمعک

چون این سمعک ها در کانال قررار میگیرند ممکن است بیمار احساس کیپ شدن گوش  یا بم شنیده شدن صدا ها را داشته باشد. امروزه با تکنولوژی Ric  این سمعک ها فضای کانال بیمار رو باز میذارند و باعث میشن بیمار صداهای معمول را بشنود و تنها صداهایی که احتیاج به تقویت دارند و بیمار در آنها ضعف دارد تقویت شوند.

یک ویژگی دیگر سمعک های نامرئی عدم حساسیت به نویز باد هست. بیشترین نویز باد  به خاطر گردبادی است که به خاطر شکل سر و لاله گوش رخ میدهد.  یعنی وقتی باد به گوش بیمار برخورد میکند به خاطر فضای  سر و لاله گوش, کاربر سمعک این باد را شدید احساس میکند. اما سمعک های نامرئی کمترین نویز بارد را میگیرند چون میکروفون این سمعک ها در بخشایی نزدیک به پرده گوش قرار دارند باعث میشوند بیمار این نویز و سر صدا را حس نکند. بیشترینن سمعک هایی که نویز باد رو احساس میکنند سمعک های BTE یا پشت گوشی و  سمعک های عینکی اند(سمعک هایی که اجزائ آنها در دسته عینک تعبیه میشوند وبرای بیمارانی که مشکلات شدید عفونت گوش میانی دارند و قادر به استفاده سمعک در فضای گوش نیستند تجویز میگردند.)

ویژگی بعدی و مهم سمعک ها جهت داری است. جهت داری یعنی بیمار قادر به تشخیص جهت صدا و محل انتشار صدا باشد مثلا بتواند صدای هایی که در پشت سر یا در طرف گوش دیگرش است شنیده و جهت و محل آنرا تشخیص بدهد. سمعک های پشت گوشی و ITE به دلیل داشتن فضای کافی برای تعبیه میکروفون جهت دار از این حیث مناسب اند و سمعک های نامرئی به دلیل نداشن این فضا از این ویژگی  کمتر بهره میبرند. 

ویژگی بعدی مهم دوام سمعک است. بیشترین خطر برای سمعک رطوبت و جرم گوش است. واضح است که سمعک های داخل گوشی کمترین دوام را دارند چون در فضای رطوبت و جرم داخال گوش قرار میگیرند و محافظ جرم برای افزایش دوام این سمعک ها بسیار کاراست.

ویژگی مهم سعک های RIC قابل تعویض بودن رسیور این سمعک ها در مطب است. یعنی حتی اگر بیمار گوشی با رطوبت و جرم بالا داشته باشد در صورت خرابی سمعک لازم نیست که به کارخانه سازنده سمعک مراجعه کند بلکه این رسیور ها به راحتی داخل مطب قابل تعویض هستند.

در انتها باید گفت که پزشک شنوایی با توجه به ویژگی های بیماران و همینطور نیاز بیماران از بین انواع سمک ها بهترین مدل و کارا ترین مدل را برای بیماران باتوجه به تجربیات و دانش خود انتخاب میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *