سمعک ها

بررسی جدیدترین مدل های سمعک

سمعک چیست؟

کم شنوایی می تواند تأثیر منفی قابل توجهی بر روابط شخصی و کیفیت زندگی شما داشته باشد. این ها وسایل الکترونیکی کوچکی هستند که صداها را تقویت کرده و به گوش شما می رساند. این وسیله در داخل یا پشت گوش قرار می گیرد. در واقع آن نمی تواند شنوایی طبیعی را بازیابی کند، بلکه می توانند صداها را تقویت می کند تا افراد کم شنوا بتوانند شنوایی و درک گفتار خود را بهبود بخشند. امروزه سبک ها و انواع مختلفی ازآن ها وجود دارد. می‌توانید یک سمعک بدون نسخه بخرید یا یک متخصص شنوایی‌سنج می‌تواند نسخه‌ای را متناسب با سبک زندگی و ترجیحات شما در اختیارتان قرار دهد تا سمعک مناسبی را با توجه به بودجه، میزان کم شنوایی و نیازهای تکنولوژی انتخاب کنید. سمعک‌های مدرن کوچک‌تر، شیک‌تر و باهوش‌تر از آن چیزی هستند که انتظار دارید. آن ها مانند مینی کامپیوترهای قدرتمند برای گوش‌های شما عمل می کنند.

سمعک چگونه کار می کند؟

همه آن ها از قطعات اصلی یکسانی برای حمل صداها از محیط به گوش و بلندتر کردن آنها استفاده می کنند. سه بخش اصلی سمعک عبارتند از:

یک میکروفون

یک تقویت کننده

یک بلندگو (گیرنده)

میکروفون های کوچک صداهای محیط را جمع آوری می کنند. یک تراشه کامپیوتری با تقویت کننده، صدای ورودی را به کد دیجیتال تبدیل می کند و صدا را بر اساس کم شنوایی و سطح صداهای اطراف تجزیه و تحلیل و تنظیم می کند. سپس سیگنال های تقویت شده دوباره به امواج صوتی تبدیل می شوند و از طریق بلندگوها که گاهی اوقات گیرنده نامیده می شوند به گوش شما می رسند.

این وسیله با باتری کار می کند. برخی از آن ها با باتری های سنتی (یکبار مصرف) کار می کنند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی اکثر آن ها دیجیتال هستند و سمعک های امروزی با باتری قابل شارژ تغذیه می شوند. به عبارت دیگر، می توان آن را درست مانند شارژ یک گوشی هوشمند شارژ کرد.

 سبک های سمعک

این وسیله الکترونیکی از نظر قیمت، اندازه، ویژگی های خاص و نحوه قرارگیری آنها در گوش بسیار متفاوت است. سمعک های امروزی انواع مختلفی دارند و تنوع آن ها کمک می کند تا با توجه به تقاضا و نیاز، بهترین سبک با بالاترین کارایی را انتخاب کنید. موارد زیر رایج ترین سبک های آن هاست که دستگاه‌های سنتی پشت گوش، مدل‌های عملاً نامرئی، دستگاه‌های شنوایی مدرن با قابلیت‌های پردازش صدا که پیشرفته‌تر و کوچکتر را شامل می شود.

گیرنده در کانال (RIC) Receiver-in-Canal 

دستگاه های RIC با یک میکرولوله پشت گوش قرار می گیرند که سیگنال ها را به گیرنده داخل کانال گوش ارسال می کند. آنها اتصال بسیار پیشرفته و فناوری پردازش صدا را ارائه می دهند. این نوع می تواند دارای میکروفون جهت دار و گزینه های کنترل دستی باشد و مستعد ابتلا به جرم گوش که بلندگو را مسدود می کند.

RIC برای همه کم شنوایی به جز عمیق ترین کم شنوایی مناسب است. آنها کوچک و همه کاره هستند که آنها را به محبوب ترین سبک تبدیل می کند.

کم شنوایی: برای کم شنوایی خفیف، متوسط ​​یا شدید مناسب است.

دید: معمولاً قسمت پشت گوش کمتر قابل مشاهده است.

نامرئی در کانال (IIC) Invisible-in-the-Canal 

IIC کوچکترین و محتاط ترین سمعک موجود امروزی است. در عمق مجرای گوش قرار می گیرد تا ظاهری تقریبا نامرئی داشته باشد.

IIC ها برای کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​مناسب هستند. آنها به مجرای گوش بزرگتری نیاز دارند و ممکن است نسبت به سایر سبک ها نیاز به نگهداری بیشتری داشته باشند. IIC ها در تنظیمات با کمترین نویز پس زمینه بهترین عملکرد را دارند.

کم شنوایی: برای کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​مناسب است.

دید: تقریباً نامرئی

درون گوش (ITE) In-the-Ear

IT ها به صورت سفارشی ساخته شده اند تا کاملاً در داخل گوش قرار گیرند. آن ها در رنگ های بسیار متنوعی عرضه می شوند و بسیاری از ویژگی های پیشرفته را ارائه می دهند. IT ها معمولاً به اندازه کافی بزرگ هستند که شامل کنترل های دستی می شوند.

IT ها برای کم شنوایی خفیف تا شدید مناسب هستند. افرادی که مشکلات مهارتی دارند ممکن است نسبت به سایر سبک ها راحت تر آن ها را تنظیم کنند. با میکروفون های جهت دار (دو میکروفون برای شنیدن بهتر در نویز) در دسترس هستند که می توانند نویز پس زمینه را دریافت کنند، بنابراین بهترین عملکرد را می توانند ارائه دهند. از یک باتری بزرگتر برای عمر باتری بیشتر استفاده می کند و مستعد ابتلا به جرم گوش هستند که بلندگو را مسدود می کند.

کم شنوایی: برای کم شنوایی خفیف، متوسط ​​یا شدید مناسب است

دید: در گوش بیشتر از دستگاه های کوچکتر قابل مشاهده است.

درون کانال (ITC) In-the-Canal

ITC ها به صورت سفارشی برای قرار گرفتن مستقیم در کانال گوش ساخته می شوند. آنها کوچکتر از مدل های ITE، با گزینه های بیشتر و ویژگی های پیشرفته هستند.

این سبک می تواند کاهش شنوایی خفیف تا متوسط ​​را در بزرگسالان بهبود بخشد. مدیریت اندازه کوچکتر آنها برای افرادی که مشکلات مهارتی دارند دشوار است. ITC ها برای سبک های زندگی کمتر بهترین هستند. این سبک نیز مستعد ابتلا به جرم گوش که بلندگو را مسدود می کند.

کم شنوایی: برای کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​مناسب است

دید: نسبت به مدل های بزرگتر در گوش کمتر دیده می شود.

کاملا در کانال (CIC) Completely-in-the-Canal

یک سمعک کاملاً درون کانال به گونه‌ای ساخته شده است که در داخل کانال گوش شما قرار گیرد. کاهش شنوایی خفیف تا متوسط ​​را در بزرگسالان بهبود می بخشد. کوچک‌ترین مدل‌ قالب‌گیری شده سفارشی است و چون در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند می توانند تناسبی بین راحتی و ظاهر تقریباً نامرئی را ارائه دهند. از باتری های بسیار کوچکی استفاده می کند که عمر کمتری دارند و کار کردن با آنها دشوار است. اغلب شامل ویژگی های اضافی مانند کنترل صدا یا میکروفون جهت دار نمی شود و مستعد ابتلا به جرم گوش که بلندگو را مسدود می کند.

کم شنوایی: برای کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​مناسب است.

دید: تقریباً نامرئی

پشت گوش (BTE) Behind-the-Ear

BTE به طور سنتی بزرگترین نوع بوده است. آن ها خارج از گوش قرار می گیرند و به یک گوشی سفارشی در داخل گوش متصل می شوند. آنها قوی ترین سبک سمعک هستند و در اندازه های مختلف عرضه می شوند.

دستگاه های BTE برای هر سطحی از کم شنوایی مناسب هستند. آن ها بادوام هستند و در محیط های پر سر و صدا عملکرد خوبی دارند که آن ها را به انتخاب خوبی برای یک سبک زندگی فعال تبدیل می کند. نسبت به سبک های دیگر قادر به تقویت بیشتر است و می تواند با باتری قابل شارژ در دسترس باشد.

کم شنوایی: برای هر سطحی از کم شنوایی، از خفیف تا عمیق، مناسب است

دید: قابل مشاهده اگرچه برخی از طرح های کوچک جدیدتر ساده و به سختی قابل مشاهده هستند.

ویژگی های اضافی

برخی از ویژگی های اختیاری سمعک ها توانایی شما را برای شنیدن در موقعیت های خاص بهبود می بخشد:

  • کاهش نویز: همه سمعک ها دارای مقداری کاهش نویز هستند. میزان کاهش نویز متفاوت است. برخی نیز کاهش صدای باد را پیشنهاد می کنند.
  • میکروفون های جهت دار: این ها بر روی سمعک تنظیم شده اند تا صداهایی را که از جلوی شما می آیند بهتر دریافت کنند و صداهای اطراف را کاهش دهند. برخی از آن ها قادر به تمرکز در یک جهت هستند. میکروفون های جهت دار می توانند توانایی شنیدن شما را هنگامی که در محیطی با نویز پس زمینه زیاد قرار دارید، بهبود بخشند.
  • باتری های قابل شارژ: برخی از سمعک ها دارای باتری های قابل شارژ هستند. این می تواند با حذف نیاز به تعویض منظم باتری، تعمیر و نگهداری را برای شما آسان تر کند.
  • تله کویل ها: تله کویل ها هنگام مکالمه با تلفن سازگار با سیم پیچ، شنیدن را آسان تر می کنند. تله کویل صداهای محیط را کاهش می دهد و صداها را از تلفن سازگار با سمعک دریافت می کند.
  • اتصال بی سیم: به طور فزاینده ای، آن ها می توانند به صورت بی سیم با برخی از دستگاه های سازگار با بلوتوث مانند تلفن های همراه، پخش کننده های موسیقی، رایانه ها و تلویزیون ها ارتباط برقرار کنند. ممکن است لازم باشد از یک وسیله واسطه برای برداشتن تلفن یا سیگنال دیگر و ارسال آن به سمعک استفاده کنید.
  • کنترل از راه دور: برخی از آن ها دارای یک کنترل از راه دور هستند، بنابراین می توانید بدون دست زدن به سمعک، ویژگی ها را تنظیم کنید. می توانند به صورت بی سیم به تلفن همراه متصل می شوند و دارای یک برنامه کاربردی تلفن همراه هستند که امکان استفاده از تلفن همراه را به عنوان یک کنترل از راه دور فراهم می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *